måndag 9 oktober 2017

Spenatplättar för små magar

Här i huset har både son och mor dille på spenat at the moment! Både spenatplättar och spenatsoppa slinker ner var och varannan dag. Vi har körd med färdiglagade spenatplättar nu en tid men eftersom att vi satsar på att äta ren, ekologisk och närodlad mat, så långt det går, så sökte jag fram ett recept på nätet på hemgjorda spenatplättar. Har testat receptet nu två gånger och det är sååå fantastiskt gott! Därför tänker jag vara snäll och dela med mig av det åt er. Varsågoda!

2 ägg
5 dl mjölk
2,5 dl mjöl
150g spenat (tinad om du använder frusen)
Lite olivolja
Lite havssalt
(Jag lägger även lite finhackad persilja)


Blanda äggen och hälften av mjölken. Vispa slätt.
Tillsätt sedan resten av mjölken och ingredienserna och
rör om till en jämn smet. Stek och avnjut med färska lingon eller lingonsylt!
Yummy!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar